Tag Archives: Vernacular

Apa patut kita polah untuk mini reunion tahun tok?

Plan A : Makan kat hotel…dinnerla

Plan B : Kita pegi Lambir Waterfall Picnic

Plan C : Kita BBQ jak kat sine2 dekat miri stok

Plan D: Kita Dinner tapi makan hidang kat mana restoran kat miri tok tapi bukan kat hotel

HUJAH-HUJAH YANG DIKEMUKAKAN

  1. Mun makan kat hotel mahal gilak
  2. kat hotel mok kenak formal… boring eh
  3. mun kita gi Lambir sik bahaya ka?
  4. takut juak mun kat lambir kereta ilang
  5. Lambir jauh gilak la
  6. boring dah polah BBQ tiap tahun BBQ jak
  7. kat sine la kalau mok makan hidang dinner ya?Taman selera? waterfront?
  8. dan banyak lagi alasan lain yang begitu memberansangkan dan meransangkan

KEPUTUSAN

Last-last semua sik jadi, balit-balit tiba2 jak decide akan polah BBQ. Actually walaupun koman gilak BBQ tok, nya dapat polah kita lepak bercerita sepanjang ari ba. Dapat main sama2. ya la best nya. Lalu la decide apa tugas setiap orang. ada nok ambik ayam, dawai, beli pinggan, dan macam2 lagi.

Yang Terlibat Dalam Meeting

  1. Ambas
  2. Aku
  3. Jami
  4. Ayu
  5. Lizzy
  6. Mimi
  7. Val

Sepatutnya ada dua orang lagi yang datang yang munkin akan datang BBQ tok klak.

  1. Aron
  2. Bel

AKTIVITI

Aktiviti utama musim ini adalah… pertukaran hadiah… yay. Suma mesti sediakan hadiah yang hebat2 walaupun hanya lebih kurang 7 ke 9 orang jak akan datang

Maybe ada radio, bola, guitar, dan macam2 lagi

Yeah sik sabar ari sabtu tok arap2 ada kereta untuk bawak semua orang

Thats all. I still dont have the flickr account. I really wish I have a credit card to buy flickr account.

Actually the meeting was held at McD Bintang Plaza and continue till 11.00pm at coffee bean. Yeah drinking only a cup of Vanilla for 7 person. Mok Jimat bah


Aneka Rasa

(Around 8.15)

Aneka rasa leman satay. Ni la tempat aku ngan family aku makan malam ni. So aku decide nak tulis apa yg aku fikir. Bila aku makan ngan family aku,aku sorang je yg ader masalah makan.Tak leh makan ni tak leh makan tu.Sume tak leh.Udang dan makanan laut yg lain. Aku ni macam hindrance je.Sebab aku die orang tak makan banyak benda. Tak taula ape yg die org order tadi.Aku pulak order air limau.Aku rase nak muntah je lepas kuar dari keta. Lepas tu bapak aku lak chain smoker.Walaupun die tau aku tak tahan ngan asap masih gak die rokok kat depan aku.Kalau tak silap aku bapak aku sakit tapi tak tau sakit ape.Besa la kalau dah rokok tak henti2 pas tu makan tak control langsung macam mana tak sakit. Masalahnye nak ajak orang lain sakit jugak. Satay ayam baru je sampai kat atas meje. Bile fikirkan memang kita tak hargai apa yg kita ada.Time sihat tak pernah nak jaga diri.Lantak la aku masih muda.Lantak la aku tak kan sakit. Bila dah sakit…Lantak la alang2 sakit…Biar sakit abis. Sup ngan nasi dah sampai nak makan.Ok la nanti sambung lagi.Tak tau la nanti tu bila.Mungkin esok mungkin bulan depan.Atau ntahla. Arap2 kat offis ade internet. Tu pun kalau aku kerja kat offis.

(Written using Handphone)


%d bloggers like this: